LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski acuză Iranul că minte cu privire la numărul de drone livrate Rusiei

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski acuză Iranul că minte cu privire la numărul de drone livrate Rusiei

Este a 256-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski spune că Iranul nu recunoaște că a livrat Rusiei mai multe drone, dat fiind faptul că armata ucraineană distruge zilnic cel puțin 10 drone iraniene.

Zelenski acuză Iranul că minte cu privire la numărul de drone livrate Rusiei FOTO EPA EFE

UPDATE 05:20 Peste 49.000 de ruși mobilizați pe frontul din Ucraina

Putin a anunțat că peste 49.000 de ruși mobilizați au ajuns deja pe frontul din Ucraina.

300.000 mobilizați. Avem în total 318.000. De ce 318.000? Pentru că sunt și voluntarii. Numărul voluntarilor crește. Dintre aceștia, 49.000 efectuează deja misiuni de luptă. Toți celelalți sunt încă în stadiul de pregătire formare”, a anunțat Vladimir Putin.

UPDATE 02:00 Zelenski acuză Iranul că minte cu privire la numărul de drone livrate Rusiei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Iranul că minte atunci când spune că a livrat doar câteva drone Rusiei, dat fiind faptul că forțele antiaeriene ucrainene distrug cel puțin 10 drone zilnic.

Astăzi au fost mesaje din Iran, de la reprezentanți oficiali. Au decis să recunoască că au furnizat drone pentru teroarea rusă. Dar chiar și în această mărturisire, au mințit.

Doborăm cel puțin 10 drone iraniene în fiecare zi, în condițiile în care regimul iranian susține că ar fi livrat un număr limitat de drone chiar înainte invaziei pe scară largă a Rusiei”, a spus sâmbătă Volodimir Zelenski.

UPDATE 00:00 Campanie de strângere de fonduri pentru achiziționarea de drone maritime

Zelenski a anunțat că va lansa o nouă campanie de strângere de fonduri prin platforma United24 pentru achziiționarea de drone maritime.

Săptămâna viitoare vom lansa o altă direcție de strângere de fonduri – vom acumula fonduri pentru o flotă de drone marine. Cred că absolut toată lumea înțelege ce este asta și pentru ce este și sunt sigur că milioane de oameni vor sprijini o astfel de direcție în apărarea noastră.

Toată lumea a văzut deja cum funcționează. Și asta este doar pentru protecția zonei noastre marine, nu revendicăm pe a altcuiva”, a spus Volodimir Zelenski, relatează Libertatea .

Centrala nucleară Zaporojie, conectată din nou la sistemul energetic

AIEA a anunțat că alimentarea cu energie la centrala nucleară de la Zaporojie a fost reluată, la doar două zile după ce a fost pierdut complet accesul la sistemul energetic exterior din cauza unor bombardamente ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”